2014-03-08

truskawkowe babeczki...

Składniki:


2 sztuki jajka, 3/4 szklanki cukier, - szczypta sól, 1/3 szklanki olej rzepakowy 1/2 szklanki śmietana, 1 szklanka truskawki, 1,5 szklanki mąka tortowa, 2 łyżeczki proszek do pieczenia

KREM: 20 dag truskawki, 15 dag twarożek, 2 łyżki cukier puder, - w opisie żelatyna


jajka, sól, cukier zmiksować mikserem na kogel-mogel

dodać wcześniej rozmrożone i zmiksowane blenderem truskawki lub świeże, dodać olej, śmietanę 18% gęstą i mikserem wszystko zmiksować

wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko zmiksować

foremki silikonowe napełnić do pełna ciastem

piec w 200C około 20 minut - do suchego patyczka

twarożek, truskawki, cukier puder zmiksować

żelatynę 1 łyżkę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody i zostawić na 20 minu7t do napęcznienie - podgrzać w mikrofali i dodać do masy truskawkowej i wymieszać

szprycką nakładać krem i posypać kolorową posypką.......SMACZNEGO!!!