Składniki:
1 kg serca kurczaka,
    6 szklanek wywar z kurczaka,
    1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
    - do smaku kucharek,
    1/2 łyżeczki sok z cytryny,
    1/2 szklanki śmietana słodka gęsta,
    3 łyżki mąka pszenna,
    - do smaku maggi
serca oczyścić ze skrzepów krwi i błonek i dobrze je opłukać
zalać wodą i zagotować - wodę wylać i serduszka opłukać
teraz je zalać wywarem z kurczaka lub dodać wodę i kostkę rosołową, gotować na średnim ogniu do miękkości serc
doprawić kucharkiem pieprzem, sokiem z cytryny i maggi
śmietanę 18% wymieszać z mąką z niewielką ilością wody i zagęścić sos mieszając
podać z ziemniakami, surówką lub z czym lubisz.......SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz