2014-01-11

matiasy z żurawiną...

Składniki:


6 sztuk matiasy, 3/4 szklanki żurawina suszona, 1 sztuka cebula czerwona, 1 sztuka cebula biała, 1 łyżeczka sok z cytryny, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - ile potrzeba olej rzepakowy, 4 sztuki ziele angielskie, 2 sztuki liście laurowe


żurawinę dodaję suszoną niewymoczoną, zmięknie w matiasach i puści zdrowy sok

większe filety matiasów wymoczyć 2 razy w wodzie po 40 minut zmieniając ją

wodę wylać a filety osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić je w kostki 2 cm

w słoiku lub misce układać porcjami: matiasy, cebule cienko pokrojone w plasterki, pieprz posypać, skropić cytryną, żurawinę - i tak do wyczerpania produktów

dodać ziele i liście i zalać w odpowiedniej ilości olejem

schować do lodówki najlepiej na całą noc.......SMACZNEGO!!!