2013-12-13

muffinki pieczarkowe z fetą na ostro...

Składniki:


2 sztuki jajka, 1/2 szklanki olej rzepakowy, 1/4 szklanki cukier,1/2 łyżeczki vegeta, 1 szklanka mleko, 2 szklanki mąka tortowa, 1 łyżeczka proszek do pieczenia, 1 łyżeczka soda, 1,5 szklanki smażone pieczarki z cebulą na oleju rzepakowym, 150 gram ser feta

pieczarki obrane ze skórki pokrojone w kostkę usmażyć na 2 łyżkach oleju z porem niedużym pokrojonym drobno, do smaku dodać na koniec smażenia maggi, 1 łyżeczka papryka ostra mielona, wszystko chwilę podsmażać na większym ogniu i ostudzić

jajka, mleko, olej, cukier, vegetę dobrze roztrzepać rózgą

wsypać przesianą mąkę z proszkiem i sodą, dodać pieczarki i ser feta pokrojony w kosteczkę

teraz wszystko "byle jak" wymieszać na gęste ciasto

nakładać prawie do pełna do foremek silikonowych 7x4 cm

piec z 25 minut w 200C do suchego patyczka

takie muffinki lubimy z barszczykiem do picia na kolację.........SMACZNEGO!!!