Składniki:
1 większa cukinia,
2 większe marchew,
1 większa papryka czerwona,
1 większa cebula,
4 większe czosnek ząbki,
1 nieduża papryczka chilli,
1/2 pęczka koperek siekany,
5 łyżek olej rzepakowy,
- do smaku vegeta,
- do smaku maggi
na gorącym oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę
dodać marchew pokrojoną w słupki, zamieszać i podsmażać z 5 minut
teraz wsypać pokrojoną cukinię, zamieszać i podsmażać z 5 minut
teraz wsypać paprykę pokrojoną w kostkę, zamieszać i podsmażać z 5 minut
teraz wsypać pokrojony czosnek i papryczkę chilli, zamieszać i podsmażać wszystko z 10 minut na średnim ogniu, aby odparował nadmiar płynu z gotowania
na koniec wsypać koperek i doprawić do smaku vegetą i maggi
sól lub vegetę, maggi daję na koniec, aby warzywa tyle solu nie puściły na samym początku
smaczny gulasz na kolację np. z bagietką........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz