2013-09-27

gulasz z cukinią i chilli...

Składniki:


1 większa cukinia, 2 większe marchew, 1 większa papryka czerwona, 1 większa cebula, 4 większe czosnek ząbki, 1 nieduża papryczka chilli, 1/2 pęczka koperek siekany, 5 łyżek olej rzepakowy, - do smaku vegeta, - do smaku maggi


na gorącym oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę

dodać marchew pokrojoną w słupki, zamieszać i podsmażać z 5 minut

teraz wsypać pokrojoną cukinię, zamieszać i podsmażać z 5 minut

teraz wsypać paprykę pokrojoną w kostkę, zamieszać i podsmażać z 5 minut

teraz wsypać pokrojony czosnek i papryczkę chilli, zamieszać i podsmażać wszystko z 10 minut na średnim ogniu, aby odparował nadmiar płynu z gotowania

na koniec wsypać koperek i doprawić do smaku vegetą i maggi

sól lub vegetę, maggi daję na koniec, aby warzywa tyle solu nie puściły na samym początku

smaczny gulasz na kolację np. z bagietką........SMACZNEGO!!!