Składniki:
4 sztuki podudzia z kurczaka,
5 łyżek olej rzepakowy,
4 łyżki mąka pszenna,
1 łyżeczka vegeta,
- do smaku maggi,
2 pęczki natka pietruszki,
3 łyżki śmietana,
3 szklanki woda,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony
podudzia umyte i osuszone obsypać mąką - resztę mąki zostawić do sosu
na oleju zrumienić z obu stron podudzia, posypać je vegetą
dolać wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa
opłukane natki pietruszki zmiksować w blenderze z 1/2 szklanki wodą
zmiksowane dodać do garnka z podudziami i zagotować
sos zagęścić ze śmietaną 18% wymieszaną z mąką
do smaku doprawić maggi - ja podałam z ziemniakami i kalafiorem i cząstkami pomidorów.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz