2013-05-26

młode ziemniaki z wątróbką i buraczkami...

Składniki:
1 kg ziemniaki młode, 1/2 kg buraki gotowane, 1/2 kg wątróbka kurczaka, 4 łyżki masło klarowane, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, - do smaku sól morska, 2 sztuki cebula, 1 pęczek natka pietruszki

ugotowane buraki utrzeć na drobnych oczkach i doprawić je do smaku cukrem, solą, pieprzem, sokiem z cytryny, oliwką i wymieszać

ugotować wyszorowane ziemniaki młode w osolonej wodzie

wątróbkę oczyszczoną i opłukaną obsuszyć

posypać ją pieprzem i na maśle usmażyć

dodać pokrojoną cebulę i podsmażać do zeszklenia cebuli pod przykryciem, na koniec wsypać natkę pietruszki

wątróbkę posolić na talerzu i mamy smaczny obiad i smakuje z maślanką.......SMACZNEGO!!!