2013-04-02

pstrąg w kokosie...

Składniki:


3 porcje pstrąg filety dzwonki, 2 łyżki mąka pszenna, - ile potrzeba olej do smażenia, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - do smaku sól, 1 opakowanie ryby w kokosie Royal Brand, 1 szklanka woda

filety pstrąga opłukać i obsuszyć

na gorącym oleju smażyć filety na złocisto obsypane mąką wymieszaną z solą i pieprzem

filety przełożyć na talerz, patelnię umyć i dolać 1 łyżkę nowego oleju

z powrotem włożyć filety i na rybę wsypać mieszankę ryby w kokosie

wlać szklankę wody i podsmażać pod przykryciem z 20 minut na małym ogniu

smaczny pstrą w kokosowym smaku i do pieczywa i do innych dodatków jakie lubisz........SMACZNEGO!!!!

mieszanka przypraw RYBY W KOKOSIE Royal Brand: nie zawiera glutaminianu sodu, produkt naturalny, zawiera liofilizaty, bez soli - skład: płatki kokosowe, czarny pieprz, kurkuma, liofilizowana cytryna, cynamon, anyż, kmin rzymski, papryka chili, czosnek, cebula - opakowanie: 40 gram