2012-11-27

pasta wątróbkowa....

Składniki:


50 dag wątróbka z kurczaka, 2 łyżki mąka pszenna, 3/4 kostki masło do smażenia, 3 sztuki cebula, 6 ząbków czosnek, 1 łyżka majeranek, 3/4 łyżki jarzynka, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - - papryka ostra


oczyścić wątróbkę, opłukać i obsuszyć

na maśle usmażyć wątróbkę obsypaną mąką na bardzo rumiano

wątróbkę zdjąć z patelni na talerz i usmażyć cebulę z czosnkiem, jarzynką, pieprzem mielonym, majerankiem

wszystko przełożyć do misy blendera i zmiksować

wyłożyć masę na półmisek i posypać papryką ostrą, schować do lodówki aby pasta wątróbkowa z masłem stężała......
SMACZNEGO!!!