Składniki:
50 dag wątróbka z kurczaka,
2 łyżki mąka pszenna,
3/4 kostki masło do smażenia,
3 sztuki cebula,
6 ząbków czosnek,
1 łyżka majeranek,
3/4 łyżki jarzynka,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
- - papryka ostra
oczyścić wątróbkę, opłukać i obsuszyć
na maśle usmażyć wątróbkę obsypaną mąką na bardzo rumiano
wątróbkę zdjąć z patelni na talerz i usmażyć cebulę z czosnkiem, jarzynką, pieprzem mielonym, majerankiem
wszystko przełożyć do misy blendera i zmiksować
wyłożyć masę na półmisek i posypać papryką ostrą, schować do lodówki aby pasta wątróbkowa z masłem stężała......
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz