Składniki:
3 sztuki jabłka reneta,
4 łyżki olej,
1 łyżka cukier,
1 łyżeczka sól morska guerande Royal Brand,
3/4 łyżeczki pieprz czarny grubomielony,
1/2 kg buraczki ugotowane,
1 łyżka chrzan ze słoika
jabłka reneta obrać ze skórki i pokroić na 2 cm kawałki
do garnka wlać olej i na rozgrzany wsypać jabłka, cukier, sól morska guerande, pieprz mielony i z 5 minut dusić delikatnie mieszając
wcześniej ugotowane buraczki obrać ze skóry i w misie blendera poszatkować na paseczki cienkie
dodać buraczki do jabłek z łyżką chrzanu
podsmażać ze 3 minuty delikatnie mieszając
jabłuszka w buraczkach z chrzanem smakują najlepiej ostudzone......POLECAM.....
SMACZNEGO!!!
Royal Brand - SÓL MORSKA GUERANDE, kraj pochodzenia Francja -
sól z atlantyckiego wybrzeża Bretanii
zielonoszare zabarwienie powodują naturalne minerały - opakowanie: szklany praktyczny słoik z dużym otworem, co ułatwia nabieranie soli łyżeczką - pojemność: 200 gram
SÓL GUERANDE wzbogaca wszystkie dania, szczególnie owoce morza, steki i pozostała cała gama dań kuchni francuskiej
dla mnie ta sól ma smak lekko kwaskowaty i uznałam, że będzie pasować do moich buraczków....i warto było ją użyć....POLECAM tę sól dla smaku.....
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz