2012-11-05

muffina kokosowa z budyniem i cukinią...

Składniki:
MOKRE: 3 sztuki jajka, 3/4 szklanki olej, 1/2 szklanki mleko, 1 szklanka maślanka
SUCHE: 2,5 szklanki mąka tortowa, 2 łyżeczki czubate proszek do pieczenia, 1/2 szklanki cukier, 1 szklanka wiórki kokosowe
NADZIENIE: 1 słoik po dżemie cukinia galaretkowa, 2 sztuki budyń czekoladowy, 700 ml mleko, 3 łyżki cukier, - do posypania puder cukier


z 700 ml odlać mleko do wymieszania budyniu - resztę zagotować z cukrem i zrobić bardzo gęsty budyń i wystudzić

mokre składniki dobrze wymieszać i wsypać suche składniki i wszystko wymieszać

trochę ciasta i budyniu użyłam do babeczek TUTAJ

na razie nie mam piekarnika i piekę duże ciasto muffinowe w prodiżu

kominkowa wysmarowana tłuszczem i tartą bułką

do blaszki dać większą część ciasta i rozłożyć zimny, gęsty budyń

na budyń rozłożyć cukinię galaretkową brzoskwiniową z mojego przepisu TUTAJ lub użyć inny dżem,marmoladę

teraz rozłożyć resztę ciasta i piec w nagrzanym prodiżu około 40 minut

inne piecyki nagrzane 200C i 40 minut

muffinę zostawić do wystudzenia i zimną posypać pudrem cukrem mało słodka, wilgotna dzięki cukinii, pełnia smaku budyniu i wiórek kokosowych w cieście........POLECAM...........
SMACZNEGO!!!