Składniki:
MOKRE:
3 sztuki jajka,
3/4 szklanki olej,
1/2 szklanki mleko,
1 szklanka maślanka
SUCHE:
2,5 szklanki mąka tortowa,
2 łyżeczki czubate proszek do pieczenia,
1/2 szklanki cukier,
1 szklanka wiórki kokosowe
NADZIENIE:
1 słoik po dżemie cukinia galaretkowa,
2 sztuki budyń czekoladowy,
700 ml mleko,
3 łyżki cukier,
- do posypania puder cukier
z 700 ml odlać mleko do wymieszania budyniu - resztę zagotować z cukrem i zrobić bardzo gęsty budyń i wystudzić
mokre składniki dobrze wymieszać i wsypać suche składniki i wszystko wymieszać
trochę ciasta i budyniu użyłam do babeczek TUTAJ
na razie nie mam piekarnika i piekę duże ciasto muffinowe w prodiżu
kominkowa wysmarowana tłuszczem i tartą bułką
do blaszki dać większą część ciasta i rozłożyć zimny, gęsty budyń
na budyń rozłożyć cukinię galaretkową brzoskwiniową z mojego przepisu TUTAJ lub użyć inny dżem,marmoladę
teraz rozłożyć resztę ciasta i piec w nagrzanym prodiżu około 40 minut
inne piecyki nagrzane 200C i 40 minut
muffinę zostawić do wystudzenia i zimną posypać pudrem cukrem
mało słodka, wilgotna dzięki cukinii, pełnia smaku budyniu i wiórek kokosowych w cieście........POLECAM...........
SMACZNEGO!!!
3 komentarze:
Musiała być przepyszna ;)
Ciekawy, niespotykany skład :-)
naprawdę jest smaczna i polecam...
Prześlij komentarz