2012-11-20

mielone "kapuśniaczki"...

Składniki:


50 dag mielone z szynki, 1 sztuka jajko, 1 sztuka bułka namoczona w wodzie, 1/4 szklanki bułka tarta, 1 łyżeczka pieprz kolorowy ziarnisty, 1 łyżeczka jarzynka, - ile potrzeba smalec lub olej, 20 dag kapusta kiszona


mielone dobrze wymieszać z bułkami, jajkiem, pieprzem, jarzynką i odstawić na 30 minut do lodówki

na dłoni położyć porcję mielonego - rozpłaszczyć i nałożyć łyżkę kiszonej kapusty surowej

na wierzch położyć porcję mielonego i uformować okrągłego mielonego tak, aby kapusta była w środku

smażyć na smalcu lub oleju na rumiano - gdy są usmażone to pod przykryciem dusić z 5 minut na średnim ogniu

smaczne "kapuśniaczki" mielone i na obiad i do pieczywa na zimno.....
SMACZNEGO!!!

AKCJA: A może dzisiaj mielony?