2012-10-27

kotleciki z nutą indyjską garam masala...

Składniki:


50 dag mielone z łopatki, 1 sztuka jajko, 1 mała cebula, 1 sztuka bułka namoczona, 1/2 łyżeczki jarzynka, 1 łyżka przyprawa garam masala Royal Brand, 2 łyżki tarta bułka, - ile potrzeba olej do smażenia, 3 sztuki cebula, - do smaku pieprz sól


mięso mielone zmiksować w misie blendera z jajkiem, jarzynką, cebulą, namoczoną bułką

wyjąć mięso do miski i doprawić garam masala, dodać ze 2 łyżki tartej bułki i dobrze połączyć składniki

na gorącym oleju smażyć rumiane kotleciki i przełożyć na talerz

na tym tłuszczyku usmażyć cebulę pokrojoną, doprawić ją do smaku solą i pieprzem mielonym

kotleciki włożyć do cebuli i pod przykryciem dusić z 5 minut na małym ogniu

smaczne kotleciki z nutą indyjskiej przyprawy.....SMACZNEGO!!!

przyprawy z Indii GARAM MASALA do drobiu, mięs, ryb - produkt naturalny,nie zawiera glutaminianu sodu, opakowanie 30 gram

smak: cierpki i pikantny - zapach: podobny do curry, aromat Indii - zastosowanie: uniwersalne, do ryb, mięsa, drobiu, szczególnie do dań indyjskich, nadaje im smak orientu - skład: kozieradka, kmin, kolendra, gorczyca, goździki, pieprz, cynamon, anyż, czosnek, kminek