2012-10-29

bananowa muffina z cappuccino....

Składniki:

4 sztuki banany dojrzałe mocno, 2 sztuki jajka, 1/2 szklanki cukier, 10 dag masło miękkie, 1 sztuka cappuccino kakaowe, 1 czubata łyżeczka soda, 2 pełne szklanki mąka pszenna, - w opisie lukier pomarańczowy, - ile potrzeba posypka czekoladowa, 1/2 cytryny sok z cytryny do bananów


ta muffina jest pyszna, wilgotna i mocno smakowa....POLECAM!!!!...

banany pokroić w plastry dać trochę soku z cytryny i i mikserem trzepaczkami je rozdrobnić tak, aby było trochę grudkowate

teraz włożyć do bananów jajka, cukier, masło i wszystko ubić

na razie nie mam piekarnika i piekę w prodiżu jedną wielką muffinę(prodiż z grzałką góra-dół)

do masy dodać przesianą mąkę z sodą i wsypać cappuccino kakaowe i mikserem utrzeć

kominkową wysmarować masłem i tartą bułką i wlać ciasto - piec około 35 minut w prodiżu - przez dziurki w pokrywie sprawdzić patyczkiem czy gotowe

ostudzoną muffinę posmarować lukrem i posypać posypką czekoladową.... mój przepis na lukier pomarańczowy jest: TUTAJ...
SMACZNEGO!!!!!