4 porcje bitki z łopatki, 1 łyżka pieprz mielony, - do smaku sól morska, 2 łyżki mąka pszenna, 1/4 kostki smalec, 3/4 szklanki woda, 1 łyżka maggi, 2 sztuki cebula czosnek, 2 torebki ryż ze szpinakiem, - w opisie fasolka szparagowa
porcje łopatki rozbić tłuczkiem na bitki - posypać solą i pieprzem -obsypać mąką
na smalcu gorącym zrumienić bitki - dodać pokrojoną cebulę i czosnek pokrojony - wlać 3/4 szklanki wody z łyżką maggi i dusić do miękkości
2 torebki ryżu ze szpinakiem ugotować w osolonej wodzie i wylać ugotowany na sito
fasolkę mrożoną (50 dag) ugotować i odlać z wody - trochę wody zostawić w garnku - do fasolki włożyć 2 łyżki przecieru pomidorowego, 1 łyżkę masła, 1 ząbek czosnku wyciśniętego w prasce, 1 łyżeczkę papryki ostrej - wszystko podsmażyć ze 3 minuty
na fasolkę położyć porcję ryżu i bitki z cebulką........
SMACZNEGO!!!!
Miałam przyjemność przetestować znanej z korzystania naturalnych składników marki SYS
:RYŻ ZE SZPINAKIEM -dania babci Zosi -tylko naturalne składniki, opakowanie: 2 woreczki po 125 gram - czas gotowania: 20 minut - składniki: ryż długoziarnisty, szpinak (6%)
zalety: ryż na 100% godny polecenia - PYSZNY - wady: brak
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz