2012-09-03

ucierane cappucino śliwkowo jabłkowe....

Składniki:


2 sztuki jajka, 1/2 szklanki cukier, 1/2 szklanki olej, 1/2 szklanki śmietana słodka, 3 szklanki mąka pszenna, 1 łyżeczka czubata proszek do pieczenia, 2 saszetki cappucino rumowe, 20 sztuk śliwki, 1 duże jabłko, - ile potrzeba puder cukier


jajka i cukier utrzeć na "kogel mogel"

dodać olej, śmietanę, mąkę z proszkiem przesianą, wsypać cappucino i dobrze mikserem utrzeć

blaszka 24 cm wysmarowana tłuszczem i tartą bułką - na dno wyłożyć większą połowę ciasta

rozłożyć połówki śliwek, jabłka w kostkę pokrojone i resztę śliwek

na owoce wyłożyć resztę ciasta

piec w nagrzanym prodiżu około 40 minut (grzałka góra/dół) - po 20 minutach pieczenia odłączyć dolną wtyczkę z prodiża, nie przypali się spód

w innych piecykach piec w 200C ok 40 minut

ostudzone posypać pudrem cukrem.....ciasto o wyjątkowym smaku ....
SMACZNEGO!!!!