Składniki:
60 dag mielone z łopatki,
4 woreczki ryż ugotowany,
2 łyżki jarzynka,
1 łyżeczka pieprz mielony,
1 łyżeczka pieprz cayenne,
1 łyżeczka gałka muszkatołowa Prymat mielona,
1 łyżeczka czosnek granulowany Prymat,
2 sztuki jajka,
1 szklanka tarta bułka,
3 łyżki czubate koperek siekany
ugotować 4 woreczki ryżu na "rozgotowany" - po ugotowaniu wyjąć woreczki i zostawić aby woda z nich odciekła
do ryżu wsypać przyprawy, jajka, koperek siekany
dodać zmieloną łopatkę i dobrze wszystko wymieszać - wsypać tartą bułkę, aby masa nie była za luźna i wszystko wymieszać
tortownica 20 cm wyłożona folią - folię nasmarować olejem i posypać tartą bułką
mielone przełożyć do blaszki i widelcem maczanym w wodzie zrobić kratkę
włożyć do nagrzanego prodiża i piec około 70-80 minut
zostawić po upieczeniu do wystudzenia
smaczna, lekka pieczeń.....nam smakuje sama pieczeń z chrzanem, bez chleba...
SMACZNEGO!!!!
1 komentarz:
Nigdy nie jadłam :)
Prześlij komentarz