Składniki:
4 sztuki krupnioki,
30 dag pieczarki,
1 sztuka cebula,
1 łyżka smalec,
1/2 łyżeczki pieprz mielony,
- do smaku sól morska,
4 sztuki śliwki,
50 dag ziemniaki ugotowane,
- w opisie surówka
na smalcu podsmażyć cebulę i dodać pieczarki
gdy się podsmażą do smaku dodać pieprz mielony, sól morską i ciut maggi
na płat folii nałożyć porcje pieczarek - na nie położyć krupnioka i na wierzch położyć śliwkę bez pestki
zawinąć folię w paczuszkę
włożyć do nagrzanego prodiża i piec z 20 minut -- pod koniec odwinąć z góry folię i jeszcze piec z 10 minut - inne piecyki 200C
krupnioka podać z ziemniakami tłuczonymi i surówką np. z fasolką szparagową czosnkową .....
SMACZNEGO!!!
1 komentarz:
Jak smacznie :)
Prześlij komentarz