2012-09-26

krupniok pieczony ze śliwką i pieczarkami na obiad...

Składniki:


4 sztuki krupnioki, 30 dag pieczarki, 1 sztuka cebula, 1 łyżka smalec, 1/2 łyżeczki pieprz mielony, - do smaku sól morska, 4 sztuki śliwki, 50 dag ziemniaki ugotowane, - w opisie surówka


na smalcu podsmażyć cebulę i dodać pieczarki

gdy się podsmażą do smaku dodać pieprz mielony, sól morską i ciut maggi

na płat folii nałożyć porcje pieczarek - na nie położyć krupnioka i na wierzch położyć śliwkę bez pestki

zawinąć folię w paczuszkę

włożyć do nagrzanego prodiża i piec z 20 minut -- pod koniec odwinąć z góry folię i jeszcze piec z 10 minut - inne piecyki 200C

krupnioka podać z ziemniakami tłuczonymi i surówką np. z fasolką szparagową czosnkową .....
SMACZNEGO!!!