2012-07-20

SYS: ZUPA CEBULOWA BABCI ZOSI - nowość warta zjedzenia....

Miałam przyjemność przetestować nowość znanej z korzystania naturalnych składników marki SYS : ZUPA CEBULOWA! Jestem mile zaskoczona, zupa jest smaczna jak domowa cebulowa z francuskiej kuchni - poniżej efekt mojego przygotowania zupy: br>


Mój sposób przygotowania zupy cebulowej:


Zawartość obu torebek wsypałam do 1 litra zimnej wody i doprowadziłam do wrzenia.

Następnie dodałam 1 pełną łyżkę masła - można 1 łyżkę oliwy zamiast masła, i gotowałam około 25 minut na małym ogniu co jakiś czas mieszając i dolałam 1/4 szklankę wody.

Gotową zupę zmiksowałam.


Dodatkowo do smaku dodałam 1/4 łyżki pieprz cayenne.
Zamiast sera żółtego czy innego użyłam serek topiony zwykły pokrojony w kosteczki - nóż maczam w gorącej zupie i dobrze się kroi serek.

Podałam z kostkami serka topionego i z grzankami - zwykły chleb podpiekam w tosterze i kroję na kostki.


Składniki:
cebula suszona - warzywa suszone - sól - cebula prażona - pieprz czarny - kminek - tymianek



Końcowa moja opinia jest pozytywna i jak tylko pokaże się na rynku, będzie warta zakupu.......
SMACZNEGO