2012-06-29

z lubczykiem,cebulką wątróbka na obiad...

Składniki:


30 dag wątróbka z kurczaka, 2 sztuki cebula, 3 łyżki smalec, 3 łyżki lubczyk, - do smaku pieprz mielony, 50 dag ziemniaki młode, - jak lubisz surówka, 1 pęczek koperek, 1 łyżka masło


oczyszczoną wątróbkę umyć i osuszyć - obsypać ją w mące i smażyć na mocno rumiano na smalcu

wsypać do wątróbki pokrojoną cebulę i smażyć razem lekko mieszając
na koniec posypać lubczykiem, koperkiem i pieprzem i zostawić pod przykryciem na patelni

ziemniaki młode ugotować w osolonej wodzie - odlać z wody i dać masło i koperek i wszystko w garnku wymieszać - pomidorki pokroić w kawałeczki i posypać cebulką, pieprzem, polać śmietaną

wątróbkę podać z ziemniaczkami młodymi i surówką, posypać koperkiem - można do smaku na talerzu ciut posolić wątróbkę....
SMACZNEGO!!!