mąka tortowa 2, 5 szklanki,
cukier 1/2 szklanki,
aromat migdałowy 2 krople,
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki,
olej rzepakowy 1/2 szklanki,
mleko 1 szklanka,
jajka 3 sztuki "L",
masa makowa z puszki 12 łyżek
lukier: puder cukier 3/4 szklanki,
mleko 1,5 łyżki,
posypka kolorowa - ile potrzeba
Składniki temperatura pokojowa = do naczynia dodać wszystko od razu: mąką tortowa, proszek do pieczenia, cukier, jajka, aromat migdałowy, olej rzepakowy, mleko i mikserem wszystko utrzeć na gładką, dość gęstą masę z 2 minuty.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, babeczki piec z 25 - 30 minut na złocisto.
Upieczone babeczki polukrować i posypać posypką, wystudzić - bardzo smaczne, aromatyczne, szybkie, łatwe do upieczenia babeczki, smakują wyśmienicie z masą makową.........SMACZNEGO!!!