Składniki:
mięso gulaszowe z indyka 70 dag, musztarda Prymat Whisky 2 łyżki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cebula 1 sztuka większa, pieczarki brązowe 4 sztuki duże, papryka kolorowa 5 sztuk średnie, pomidory miękkie 10 sztuk, kucharek 2 łyżki, papryka ostra 1 mała, woda 4 szklanki, koperek 1/2 pęczkaMięso gulaszowe z indyka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze kawałki, w misce wymieszać z musztardą i olejem, schować do lodówki na całą noc.
Na rozgrzany garnek wsypać mięso z marynatą i mieszając co jakiś czas zrumienić, następnie wsypać pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki, wymieszać i podsmażać.
Papryki oczyścić z gniazdek nasiennych, opłukać i pokroić na kostki, wsypać do mięsa i wymieszać, podsmażać na średnim ogniu.
Bardzo dojrzałe, miękkie pomidory opłukać i ze skórką zmiksować pałką blendera.
Do gulaszu wlać zmiksowane pomidory, dodać ostrą papryczkę z kilkoma pestkami, wlać wodę, wsypać kucharka i gotować z 15 minut na średnim ogniu.
Na koniec wsypać posiekany koperek, podawać z czym się lubi - mięso gulaszowe z indyka marynowane w musztardzie i duszone z paprykami,pieczarkami, cebulą jest idealnym daniem jednogarnkowym..........SMACZNEGO!!!