Składniki:
jabłka szara reneta starte 1 kg,
kasza manna 3 łyżki
jajka 4 sztuki "L",
cukier 1 szklanka,
masło miękkie 100 gram,
twaróg wiaderko 1 kg,
aromat waniliowy 1 łyżeczka,
budyń waniliowy 1 opakowanie,
kasza manna 2 łyżki
herbatniki 200 gram
cukier puder - ile potrzeba
Obrane jabłka ze skórki zetrzeć na tarce na grubszych oczkach, wsypać do startych jabłek kaszę manną i wymieszać.
Miękkie masło, żółtka, cukier utrzeć mikserem do białości (dobrze utarte jajka dadzą sernikowi puszystości) z 3 minuty.
Do jajek dodać twaróg z wiaderka, aromat waniliowy, budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki.
Ubite białka na pianę sztywną dodać do masy serowej i łyżką delikatnie wmieszać w masę.
Formy silikonowe keksówki 3 sztuki 20x11 cm, na dnie formy ułożyć podwójnie herbatniki, na herbatniki wyłożyć jabłka starte z kaszą manną, łyżką wygładzić wierzch.
Na jabłka wylać masę serową , łyżką wygładzić wierzch, Piekarnik nagrzany na 170C, grzanie góra/dół, serniki piec około 55 minut do suchego patyczka, w formach serniki wystudzić dobrze, najlepiej upiec wieczorem i zostawić do rana w chłodnym miejscu.
Sernik wyjąć z formy (2 formy do pracy męża są) i posypać pudrem cukrem - pieczony sernik na startych jabłkach i na herbatnikowym spodzie jest bardzo puszysty, lekki, w trakcie jedzenie chce się jeść więcej i więcej..........SMACZNEGO!!!
22.01.2020
20.01.2020
Składniki:
wiśnie bez pestek 2 szklanki, galaretka wiśniowa 1 opakowanie, woda gorąca 450 ml
ciasteczka z czekoladą 200 gram
jogurt naturalny 380 gram, galaretka cytrynowa 1 opakowanie, woda gorąca 1/2 szklanki, żelatyna 1 łyżeczka
jogurt naturalny 380 gram, galaretka wiśniowa 1 opakowanie, woda gorąca 1/2 szklanki, żelatyna 1 łyżeczka wiśnie bez pestek 1 szklanka
Galaretkę wiśniową wymieszać w gorącej wodzie, 2 szklanki wiśni bez pestek wsypać do formy silikonowej 22 cm z kominkiem, wlać galaretkę i schować do lodówki do stężenia, gdy zacznie tężeć położyć dociskając lekko herbatniczki kakaowe.
Jogurt naturalny wymieszać z wystudzoną galaretką cytrynową wymieszaną w 1/2 szklanki gorącej wody, wystudzony wylać na herbatniki i schować do lodówki do stężenia.
Jogurt naturalny wymieszać z galaretką wiśniową wymieszaną w 1/2 szklanki gorącej wody, wsypać szklankę wiśni bez pestek i wystudzony wylać do formy, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Delikatnie formą, kominkiem poruszać, nakryć talerzem, odwrócić i ostrożnie zdjąć formę, kroić nożem maczanym w ciepłej wodzie - bardzo prosty, łatwy smaczny, orzeźwiający deser z jogurtu z galaretką, wiśniami,herbatniczkami, idealny deser nie tylko latem na upały.........SMACZNEGO!!!
wiśnie bez pestek 2 szklanki, galaretka wiśniowa 1 opakowanie, woda gorąca 450 ml
ciasteczka z czekoladą 200 gram
jogurt naturalny 380 gram, galaretka cytrynowa 1 opakowanie, woda gorąca 1/2 szklanki, żelatyna 1 łyżeczka
jogurt naturalny 380 gram, galaretka wiśniowa 1 opakowanie, woda gorąca 1/2 szklanki, żelatyna 1 łyżeczka wiśnie bez pestek 1 szklanka
Galaretkę wiśniową wymieszać w gorącej wodzie, 2 szklanki wiśni bez pestek wsypać do formy silikonowej 22 cm z kominkiem, wlać galaretkę i schować do lodówki do stężenia, gdy zacznie tężeć położyć dociskając lekko herbatniczki kakaowe.
Jogurt naturalny wymieszać z wystudzoną galaretką cytrynową wymieszaną w 1/2 szklanki gorącej wody, wystudzony wylać na herbatniki i schować do lodówki do stężenia.
Jogurt naturalny wymieszać z galaretką wiśniową wymieszaną w 1/2 szklanki gorącej wody, wsypać szklankę wiśni bez pestek i wystudzony wylać do formy, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Delikatnie formą, kominkiem poruszać, nakryć talerzem, odwrócić i ostrożnie zdjąć formę, kroić nożem maczanym w ciepłej wodzie - bardzo prosty, łatwy smaczny, orzeźwiający deser z jogurtu z galaretką, wiśniami,herbatniczkami, idealny deser nie tylko latem na upały.........SMACZNEGO!!!
19.01.2020
Składniki:
groch cały 50 dag, woda do szybkowara 2 litry, soda 1 łyżeczka
włoszczyzna 1 pęczek, marchew 2 sztuki większe, ziemniaki 10 sztuk, woda do gotowania 1,5 litra, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 3 sztuki
Kiełbaski Norymberskie HoWe 1 opakowanie 300 gram 14 sztuk, smalec 2 łyżki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 5 sztuk, papryka ostra 1 łyżeczka, pieprz mielony 1 łyżeczka, kucharek 2-3 łyżki, majeranek 4 łyżki, kiszona kapusta - ile potrzeba
Groch cały moczyć w wodzie całą noc, następnie wodę wylać i wsypać do szybkowara, dodać sodę (dzięki sodzie jest mało puryn w grochu i nie zaszkodzi przy dnie moczanowej), wlać wodę i po zasyczeniu pary gotować 40 minut.
Ziemniaki, włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie ugotować do miękkości.
Małe kiełbaski w garnku zrumienić na smalcu, wyjąc na talerz, dodać do tłuszczu pokrojoną cebulę, czosnek i podsmażyć na złocisto, wlać z szybkowara groch i warzywa z ziemniakami, dolać wody i zagotować.
Dodać paprykę ostrą, kucharka, majeranek i gotować z 5 minut, pałką blendera zmiksować zupę na krem.
Podawać z kiszoną kapustą (mój dziadek Kaszub jadł grochówkę z kiszoną kapustą, jest pyszna) i kiełbaskami - grochówka jest bardzo sycąca, rozgrzewająca, zmiksowana na krem i wszystkie warzywa są w zupie zjedzone, podana z kiszoną kapustą i kiełbaskami jest smacznym daniem na zimowe dni........SMACZNEGO!!!
Mam przyjemność testować produkty "zobacz TUTAJ", paczkę dostałam do testowania od "zobacz TUTAJ" i jest organizatorem Kampania Wielki Test ALDI
w paczce dostałam: 4 x ciasto na pizzę z sosem pomidorowym Mama Mancini,
4 x szynka Szwarcawaldzka,
4 x kiełbaski Norymberskie,
4 x ser Maasdamer,
4 x francuski ser miękki dojrzewający Le Coq De France,
3 x 400ml wkład chłodzący do lodówek turystycznych ICEBLOCK
#aldipolska #ambasadoraldi #wielkitestaldi
#testeraldi #ambasadorkastreetcom #streetcom_polska
groch cały 50 dag, woda do szybkowara 2 litry, soda 1 łyżeczka
włoszczyzna 1 pęczek, marchew 2 sztuki większe, ziemniaki 10 sztuk, woda do gotowania 1,5 litra, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 3 sztuki
Kiełbaski Norymberskie HoWe 1 opakowanie 300 gram 14 sztuk, smalec 2 łyżki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 5 sztuk, papryka ostra 1 łyżeczka, pieprz mielony 1 łyżeczka, kucharek 2-3 łyżki, majeranek 4 łyżki, kiszona kapusta - ile potrzeba
Groch cały moczyć w wodzie całą noc, następnie wodę wylać i wsypać do szybkowara, dodać sodę (dzięki sodzie jest mało puryn w grochu i nie zaszkodzi przy dnie moczanowej), wlać wodę i po zasyczeniu pary gotować 40 minut.
Ziemniaki, włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie ugotować do miękkości.
Małe kiełbaski w garnku zrumienić na smalcu, wyjąc na talerz, dodać do tłuszczu pokrojoną cebulę, czosnek i podsmażyć na złocisto, wlać z szybkowara groch i warzywa z ziemniakami, dolać wody i zagotować.
Dodać paprykę ostrą, kucharka, majeranek i gotować z 5 minut, pałką blendera zmiksować zupę na krem.
Podawać z kiszoną kapustą (mój dziadek Kaszub jadł grochówkę z kiszoną kapustą, jest pyszna) i kiełbaskami - grochówka jest bardzo sycąca, rozgrzewająca, zmiksowana na krem i wszystkie warzywa są w zupie zjedzone, podana z kiszoną kapustą i kiełbaskami jest smacznym daniem na zimowe dni........SMACZNEGO!!!
Mam przyjemność testować produkty "zobacz TUTAJ", paczkę dostałam do testowania od "zobacz TUTAJ" i jest organizatorem Kampania Wielki Test ALDI
#aldipolska #ambasadoraldi #wielkitestaldi
#testeraldi #ambasadorkastreetcom #streetcom_polska
Składniki:
ciasto na pizzę z sosem pomidorowym "zobacz TUTAJ" 1 opakowanie, pieczarki marynowane 1 słoik, szynka szwarcwaldzka Tannenhof 1 opakowanie, cebula 1 sztuka większa, pomidory suszone z chili mielone 1 łyżka, papryczka chili 1 sztuka, ser żółty Massdamer "zobacz TUTAJ" 1 opakowanie, papryka słodka czerwona 1 sztuka
oregano do sosu 1 łyżka
mix sałat 1/2 opakowania
Gotowe ciasto na pizzę wyjąć z tuby, rozwinąć od razu na blachę z papierem do pieczenia, ciasto jest gotowe bez wałkowania.
Sos pomidorowy wymieszać z oregano i rozsmarować na cieście.
Rozsypać pokrojone drobniej marynowane pieczarki, ułożyć plastry szynki szwarcwaldzkiej, posypać zmielonymi suszonymi pomidorami z chili, rozsypać cienkie piórka cebuli.
Na jednej połowie ułożyć pokrojoną zieloną papryczkę chili, na drugiej połowie paprykę słodką czerwoną.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, pizzę piec 18 minut, następnie na pizzy ułożyć plastry sera żółtego i piec jeszcze z 5 minut, przed podaniem posypać mixem sałat i posmarować resztą sosu pomidorowego - gotowe ciasto do pizzy czasem się przyda na upieczenie pizzy na obiad czy na kolację, nie trzeba czekać na wyrośnięcie i wyrabiać ciasto........SMACZNEGO!!!
Mam przyjemność testować produkty "zobacz TUTAJ", paczkę dostałam do testowania od "zobacz TUTAJ" i jest organizatorem Kampania Wielki Test ALDI
W paczce dostałam: 4 x ciasto na pizzę z sosem pomidorowym Mama Mancini, 4 x szynka Szwarcawaldzka, 4 x kiełbaski Norymberskie, 4 x ser Maasdamer, 4 x francuski ser miękki dojrzewający Le Coq De France, 3 x 400ml wkład chłodzący do lodówek turystycznych ICEBLOCK
#aldipolska #ambasadoraldi #wielkitestaldi
#testeraldi #ambasadorkastreetcom #streetcom_polska
ciasto na pizzę z sosem pomidorowym "zobacz TUTAJ" 1 opakowanie, pieczarki marynowane 1 słoik, szynka szwarcwaldzka Tannenhof 1 opakowanie, cebula 1 sztuka większa, pomidory suszone z chili mielone 1 łyżka, papryczka chili 1 sztuka, ser żółty Massdamer "zobacz TUTAJ" 1 opakowanie, papryka słodka czerwona 1 sztuka
oregano do sosu 1 łyżka
mix sałat 1/2 opakowania
Gotowe ciasto na pizzę wyjąć z tuby, rozwinąć od razu na blachę z papierem do pieczenia, ciasto jest gotowe bez wałkowania.
Sos pomidorowy wymieszać z oregano i rozsmarować na cieście.
Rozsypać pokrojone drobniej marynowane pieczarki, ułożyć plastry szynki szwarcwaldzkiej, posypać zmielonymi suszonymi pomidorami z chili, rozsypać cienkie piórka cebuli.
Na jednej połowie ułożyć pokrojoną zieloną papryczkę chili, na drugiej połowie paprykę słodką czerwoną.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, pizzę piec 18 minut, następnie na pizzy ułożyć plastry sera żółtego i piec jeszcze z 5 minut, przed podaniem posypać mixem sałat i posmarować resztą sosu pomidorowego - gotowe ciasto do pizzy czasem się przyda na upieczenie pizzy na obiad czy na kolację, nie trzeba czekać na wyrośnięcie i wyrabiać ciasto........SMACZNEGO!!!
Mam przyjemność testować produkty "zobacz TUTAJ", paczkę dostałam do testowania od "zobacz TUTAJ" i jest organizatorem Kampania Wielki Test ALDI
W paczce dostałam: 4 x ciasto na pizzę z sosem pomidorowym Mama Mancini, 4 x szynka Szwarcawaldzka, 4 x kiełbaski Norymberskie, 4 x ser Maasdamer, 4 x francuski ser miękki dojrzewający Le Coq De France, 3 x 400ml wkład chłodzący do lodówek turystycznych ICEBLOCK
#aldipolska #ambasadoraldi #wielkitestaldi
#testeraldi #ambasadorkastreetcom #streetcom_polska
17.01.2020
Składniki:
Kiełbaski Norymberskie HoWe 1 opakowanie, ziemniaki ugotowane 1 kg, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 2 sztuki średnie, ząbki czosnku 4 sztuki, papryka ostra 1/2 łyżeczki, przyprawa do ziemniaków 1/2 opakowania, maślanka 1 litr
Ziemniaki ugotować w mundurkach i wystudzić, obrać ze skórki i pokroić w talarki.
Kiełbaski Norymberskie HoWe zrumienić na patelni z 1 łyżką oleju z każdej strony na rumiano, przełożyć na talerz.
Na tej patelni usmażyć cebule pokrojone w piórka z czosnkiem, do smaku posolić, dodać pieprz mielony.
W rondlu rozgrzać olej i usmażyć ziemniaki posypane przyprawą do ziemniaków, papryką ostrą - smaczne, pożywne danie smakuje z maślanką, Kiełbaski Norymberskie idealnie pasują do takiego obiadu .......SMACZNEGO!!!
Mam przyjemność testować produkty "zobacz TUTAJ", paczkę dostałam do testowania od "zobacz TUTAJ" i jest organizatorem Kampania Wielki Test ALDI
w paczce dostałam: 4 x ciasto na pizzę z sosem pomidorowym Mama Mancini,
4 x szynka Szwarcawaldzka,
4 x kiełbaski Norymberskie,
4 x ser Maasdamer,
4 x francuski ser miękki dojrzewający Le Coq De France,
3 x 400ml wkład chłodzący do lodówek turystycznych ICEBLOCK
#aldipolska #ambasadoraldi #wielkitestaldi
#testeraldi #ambasadorkastreetcom #streetcom_polska
Kiełbaski Norymberskie HoWe 1 opakowanie, ziemniaki ugotowane 1 kg, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 2 sztuki średnie, ząbki czosnku 4 sztuki, papryka ostra 1/2 łyżeczki, przyprawa do ziemniaków 1/2 opakowania, maślanka 1 litr
Ziemniaki ugotować w mundurkach i wystudzić, obrać ze skórki i pokroić w talarki.
Kiełbaski Norymberskie HoWe zrumienić na patelni z 1 łyżką oleju z każdej strony na rumiano, przełożyć na talerz.
Na tej patelni usmażyć cebule pokrojone w piórka z czosnkiem, do smaku posolić, dodać pieprz mielony.
W rondlu rozgrzać olej i usmażyć ziemniaki posypane przyprawą do ziemniaków, papryką ostrą - smaczne, pożywne danie smakuje z maślanką, Kiełbaski Norymberskie idealnie pasują do takiego obiadu .......SMACZNEGO!!!
Mam przyjemność testować produkty "zobacz TUTAJ", paczkę dostałam do testowania od "zobacz TUTAJ" i jest organizatorem Kampania Wielki Test ALDI
#aldipolska #ambasadoraldi #wielkitestaldi
#testeraldi #ambasadorkastreetcom #streetcom_polska
16.01.2020
Składniki:
Szynka szwarcwaldzka Tannenhof 1 opakowanie, pieczywo - ile potrzeba, masło - ile potrzeba, pomidor, ogórek zielony, sałata - ile potrzeba, pieprz mielony - ile potrzeba
Szynka szwarcwaldzka Tannenhof jest bardzo smaczna, delikatna, lekko aromatyczna wędzonką, miękka, smakuje doskonale z pieczywem z masłem na śniadanie lub kolację.......SMACZNEGO!!!
mam przyjemność testować produkty "zobacz TUTAJ", paczkę dostałam do testowania od "zobacz TUTAJ" i jest organizatorem Kampania Wielki Test ALDI
w paczce dostałam: 4 x ciasto na pizzę z sosem pomidorowym Mama Mancini,
4 x szynka Szwarcawaldzka,
4 x kiełbaski Norymberskie,
4 x ser Maasdamer,
4 x francuski ser miękki dojrzewający Le Coq De France,
3 x 400ml wkład chłodzący do lodówek turystycznych ICEBLOCK
#aldipolska #ambasadoraldi #wielkitestaldi
#testeraldi #ambasadorkastreetcom #streetcom_polska
Szynka szwarcwaldzka Tannenhof 1 opakowanie, pieczywo - ile potrzeba, masło - ile potrzeba, pomidor, ogórek zielony, sałata - ile potrzeba, pieprz mielony - ile potrzeba
Szynka szwarcwaldzka Tannenhof jest bardzo smaczna, delikatna, lekko aromatyczna wędzonką, miękka, smakuje doskonale z pieczywem z masłem na śniadanie lub kolację.......SMACZNEGO!!!
mam przyjemność testować produkty "zobacz TUTAJ", paczkę dostałam do testowania od "zobacz TUTAJ" i jest organizatorem Kampania Wielki Test ALDI
#aldipolska #ambasadoraldi #wielkitestaldi
#testeraldi #ambasadorkastreetcom #streetcom_polska
Składniki:
ser żółty Massdamer "zobacz TUTAJ" 1 opakowanie, pieczywo - ile potrzeba, masło - ile potrzeba, pomidor, ogórek zielony, sałata - ile potrzeba, pieprz mielony - ile potrzeba
Ser Maasdamer Hofburger jest bardzo smaczny, delikatny, lekko aromatyczny, miękki, smakuje doskonale z pieczywem z masłem na śniadanie lub kolację.......SMACZNEGO!!!
mam przyjemność testować produkty "zobacz TUTAJ", paczkę dostałam do testowania od "zobacz TUTAJ" i jest organizatorem Kampania Wielki Test ALDI
w paczce dostałam: 4 x ciasto na pizzę z sosem pomidorowym Mama Mancini,
4 x szynka Szwarcawaldzka,
4 x kiełbaski Norymberskie,
4 x ser Maasdamer,
4 x francuski ser miękki dojrzewający Le Coq De France,
3 x 400ml wkład chłodzący do lodówek turystycznych ICEBLOCK
#aldipolska #ambasadoraldi #wielkitestaldi
#testeraldi #ambasadorkastreetcom #streetcom_polska
ser żółty Massdamer "zobacz TUTAJ" 1 opakowanie, pieczywo - ile potrzeba, masło - ile potrzeba, pomidor, ogórek zielony, sałata - ile potrzeba, pieprz mielony - ile potrzeba
Ser Maasdamer Hofburger jest bardzo smaczny, delikatny, lekko aromatyczny, miękki, smakuje doskonale z pieczywem z masłem na śniadanie lub kolację.......SMACZNEGO!!!
mam przyjemność testować produkty "zobacz TUTAJ", paczkę dostałam do testowania od "zobacz TUTAJ" i jest organizatorem Kampania Wielki Test ALDI
#aldipolska #ambasadoraldi #wielkitestaldi
#testeraldi #ambasadorkastreetcom #streetcom_polska
15.01.2020
Składniki:
łopatka mielona wieprzowa bez kości 80 dag, cebula smażona 1 sztuka, smalec 1 łyżeczka, tarta bułka 1,5 szklanki, jajka 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, pieprz mielony 1 łyżeczka, papryka słodka 1 łyżeczka, zimna woda 1 szklanka, smalec 1/2 kostki
Łopatkę wieprzową pokroić na kawałki i zmielić w maszynce do mięsa.
Do mielonego mięsa dodać tartą bułkę, usmażoną cebulę, paprykę, pieprz mielony, kucharka, wody wlać w trakcie wyrabiania aby masa była kleista, nie sucha.
Na patelni stopić smalec i na gorącym smalcu smażyć kotlety mielone na rumiano z każdej strony.
Kotlety podać na obiad lub z na zimno z pieczywem - bardzo smaczne, soczyste, kruche kotlety mielone mielonej łopatki, idealnie smakują na obiad ale również na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO!!!
łopatka mielona wieprzowa bez kości 80 dag, cebula smażona 1 sztuka, smalec 1 łyżeczka, tarta bułka 1,5 szklanki, jajka 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, pieprz mielony 1 łyżeczka, papryka słodka 1 łyżeczka, zimna woda 1 szklanka, smalec 1/2 kostki
Łopatkę wieprzową pokroić na kawałki i zmielić w maszynce do mięsa.
Do mielonego mięsa dodać tartą bułkę, usmażoną cebulę, paprykę, pieprz mielony, kucharka, wody wlać w trakcie wyrabiania aby masa była kleista, nie sucha.
Na patelni stopić smalec i na gorącym smalcu smażyć kotlety mielone na rumiano z każdej strony.
Kotlety podać na obiad lub z na zimno z pieczywem - bardzo smaczne, soczyste, kruche kotlety mielone mielonej łopatki, idealnie smakują na obiad ale również na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO!!!
13.01.2020
Składniki:
wiśnie bez pestek 1 kg, cukier 2 szklanki, goździki 6 sztuk, woda 4 litry, kisiel wiśniowy 1 opakowanie
kasza manna 1,5 szklanki, mleko 1/2 litra, woda 1/2 litra, sól 1/2 łyżeczki, cukier 1 łyżka, masło 1 łyżeczka
Wiśnie umyć pod zimną wodą, pestki wydrylować w drylownicy do wiśni, wsypać do garnka, dodać cukier, goździki, wlać wodę i gotować z 15 minut na średnim ogniu.
Kisiel wiśniowy wymieszać w szklance zimnej wody, wlać do zupy, zamieszać i zagotować tylko do zagęszczenia zupy, odstawić do wystudzenia.
Kaszę manną ugotować na mleku z wodą, z masłem solą, cukrem, wystudzić.
Zupę wiśniową chłodną podawać z porcją kaszy manny - zupa wiśniowa z kaszą manną to wspomnienia dzieciństwa z wakacji u babci, taką zupę bardzo zajadaliśmy ze smakiem........SMACZNEGO!!!
wiśnie bez pestek 1 kg, cukier 2 szklanki, goździki 6 sztuk, woda 4 litry, kisiel wiśniowy 1 opakowanie
kasza manna 1,5 szklanki, mleko 1/2 litra, woda 1/2 litra, sól 1/2 łyżeczki, cukier 1 łyżka, masło 1 łyżeczka
Wiśnie umyć pod zimną wodą, pestki wydrylować w drylownicy do wiśni, wsypać do garnka, dodać cukier, goździki, wlać wodę i gotować z 15 minut na średnim ogniu.
Kisiel wiśniowy wymieszać w szklance zimnej wody, wlać do zupy, zamieszać i zagotować tylko do zagęszczenia zupy, odstawić do wystudzenia.
Kaszę manną ugotować na mleku z wodą, z masłem solą, cukrem, wystudzić.
Zupę wiśniową chłodną podawać z porcją kaszy manny - zupa wiśniowa z kaszą manną to wspomnienia dzieciństwa z wakacji u babci, taką zupę bardzo zajadaliśmy ze smakiem........SMACZNEGO!!!
Subskrybuj:
Posty (Atom)