cebula 3 sztuki średnie,
olej rzepakowy 10 łyżek,
marchew 12 sztuk średnie,
czosnek 1 główka,
kapusta biała 1/2 małej główki,
papryka 1 sztuka,
fasolka szparagowa mrożona 1 opakowanie,
pieprz ziołowy 2 łyżeczki,
papryka ostra suszona 1 łyżeczka,
kostka rosołowa 1 sztuka,
sól 1 łyżeczka,
woda 2 kubki
Olej wlać do misy multicookera, ustawić na pieczenie 160C, 50 minut, wsypać cebulę i podsmażać na złocisto.
Wsypać obraną marchew pokrojoną w kostkę, wymieszać, zamknać pokrywę i z 5 minut podsmażać.
Dodać pokrojoną drobno kapustę, posiekane ząbki czosnku, wymieszać, zamknąć i z 3 minuty podsmażać.Dodać pokrojoną paprykę, fasolkę szparagową, kostkę rosołowa i pozostale przyprawy, wlać wodę, zamknąć i gotować do końca programu - idealny warzywny gulasz do ryżu, kasz, makaronu, ziemniaków........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz