Składniki:
łopatka wieprzowa bez kości 80 dag,
przyprawa do wieprzowiny 1 opakowanie,
olej rzepakowy 8 łyżek,
cebula 2 sztuki duże,
ząbki czosnku 8 sztuk,
papryka różna 8 sztuk średnia,
ziele angielskie 4 sztuki,
liście laurowe 1 sztuka,
sól 2-3 łyżeczki,
papryka słodka 1 łyżka,
pieprz mielony czarny 1 łyżeczka,
woda 1/2 litra,
mąką pszenna 3 łyżki,
koncentrat pomidorowy 100 gram,
woda 1/2 litra,
natka pietruszki 1/2 pęczka
Łopatkę wieprzową opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w małą kostkę, wymieszać z przyprawą do wieprzowiny i do lodówki na 2 godziny.
Cebule, ząbki czosnku, papryki pokroić w kostkę.
Do misy urządzenia wlać olej rzepakowy, wsypać mięso, ustawić na pieczenie 160 C, 50 minut, po 10 minutach wymieszać.
Następnie wsypać cebulę, czosnek, sól, paprykę słodką, pieprz mielony, wymieszać, po 5 minutach wsypać paprykę, wymieszać i smażyć wszystko z 10 minut.
Wlać 1/2 litra wody, dodać ziele angielskie, liście laurowe i gotować w 120 C 25 minut, następnie mąkę wymieszać z wodą i wlać do gulaszu, wymieszać i zagotować, na koniec wsypać natkę pietruszki - gulasz przygotowany w urządzeniu multicooker jest bardzo szybko gotowy, wszystko w jednym pojemniku bez przypalania, ma aromatyczny smak..........SMACZNEGO!!!
Mam przyjemność testować Multicooker Philips HD4713/40
"zobacz TUTAJ" z portalu TRND
"zobacz TUTAJ"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz