Składniki:
woda 3/4 litra,
ocet 1/2łyżeczki,
masło 1/2 łyżeczki,
jajka 4 sztuki "L",
sól i pieprz mielony do smaku,
szczypiorek 1 pęczek
Jajka ze skorupek wybić do szklanki, wodę zagotować z octem, masłem i ostrożnie ze szklanki wylewać jajka do wrzątku.
Po dodaniu jajek zmniejszyć pod garnkiem ogień na średni, gotować z 4 minuty i są na pół twardo.
Łyżką cedzakową wyjąć jajka na talerz.
Jajka posypać obficie siekanym szczypiorkiem, posypać solą i perzem i można zjeść pyszne śniadanie - bardzo ciekawy, szybko, łatwy sposób na jajka gotowane, których nie trzeba obierać ze skorupki, w trakcie gotowania widzimy, czy jajka mają być na twardo czy na miękko..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz