Składniki:
jogurt gęsty truskawkowy 4 opakowania-380 gram 1 opakowanie,
śmietana 30% 330 gram,
sok z buraka 2 łyżki,
żelatyna deserowa 35 gram,
biszkopty 1 opakowanie 300 gram,
galaretka pomarańczowa 2 opakowania + 900 ml gorącej wody
Do pojemnika dodać gęste jogurty truskawkowe, śmietanę gęstą, dla koloru dodać sok z buraka, wszystko mikserem połączyć, dodać żelatynę letnią rozpuszczoną w gorącej wodzie i wymieszać.
Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć biszkopty i wylać masę jogurtową, schować do lodówki do stężenia.
Galaretki wymieszać w 900 ml gorącej wody, wystudzić, gdy zacznie tężeć wylać na jogurty, schować do lodówki na kilka godzin.
Deser wyjąć z tortownicy, usunąć papier, kropić ostrym nożem maczanym w ciepłej wodzie - bardzo szybki, łatwy, tani, smaczny i wyjątkowy deser z jogurtów owocowych na biszkoptach i podwójną galaretką.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz