jajka 2 sztuki "M", bułka tarta 3/4 szklanki, mąka ziemniaczana 2 łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, przyprawa w płynie 1 łyżeczka, olej rzepakowy do smażenia
Makaraon ugotować wg opisu na opakowaniu, odcedzić z wody i w garnku zostawić pod przykryciem do następnego dnia w chłodnym miejscu.
Na oleju usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę, pokrojone ząbki czosnku, dodać kostkę rosołową i do miękkości papryki podsmażać bez dodawania wody, dodać natkę pietruszki, wystudzić.
Dodać do makaronu, dodać jajka, przyprawy, bułkę tartą, mąkę ziemniaczaną i dokładnie ręką wyrobić.
Formować nie za grube kotlety i smażyć na rumiano z każdej strony - idealny pomysł na pyszne kotlety bez mięsne. Najlepiej pasuje makaron nitka ugotowany wieczorem na następny dzień. Doskonale smakują i na ciepło i na zimno, warto je zrobić.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz