szpinak mrożony 2 opakowania,
olej rzepakowy 1/2 szklanki,
cebula 1 sztuka mniejsza,
schab pieczony 30 dag,
kostka rosołowa 1 sztuka,
czosnek 1 główka,
papryka ostra 1 łyżeczka,
woda 2 szklanki,
śmietana słodka 12% 200 ml,
makaron spaetzle 1/2 opakowania
Wykorzystałam resztkę schabu pieczonego w rękawie do pieczywa - schab pokrojony drobno z cebulką, kostką rosołową podsmażyć na oleju.
Ząbki obrane czosnku przecisnąć przez praskę i dodać do mięska, podsmażać z 3 minuty na średnim ogniu.
Dodać odmrożony szpinak, paprykę ostrą i podsmażać z 2 minuty, wlać wodę, gotować z 4 minuty, na koniec wlać śmietanę i tylko zagotować, zdjąć z ognia, do smaku posolić.
Makaron spaetzle ugotować do miękkości w osolonej wodzie do miękkości, ugotowany wylać na durszlak, odcedzić dobrze i dodać do szpinaku, wymieszać - szybki, łatwy, smaczny, nie drogi obiad lub kolacja z makaronem spatzle w sosie szpinakowy, z mięskiem schabowym......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz