Składniki:
sernik w torebce 1 opakowanie,
jogurt naturalny rzadki 600 gram,
czekolada gorzka z orzechami 100 gram,
herbatniki 200 gram,
śliwki 8 sztuk okrągłe, duże,
galaretka wiśniowa 2 opakowania,
woda gorąca 900 ml
Dwie tortownice 16 cm wyłożyć folią spożywczą, na dno wsypać pokruszone na kawałki herbatniki.
Sernik z torebki wsypać do wysokiego naczynia, zamiast mleka wlać zimny, rzadki jogurt naturalny lub smakowy, mikserem ubijać masę z 4 minuty do zagęszczenia, pod koniec wsypać posiekaną czekoladę z orzechami.
Na herbatniki szybko po zmiksowaniu sernik wyłożyć i wyrównać wierzch, połozyć plastry śliwek, schować do lodówki.
Galaretki wiśniowe wymieszać w gorącej wodzie, zostawić do wystudzenia, gdy galaretka zacznie tężeć wylać na serniki i schować do lodówki na kilka godzin - bardzo smaczny i szybki i łatwy i tani sernik na zimno z torebki, zamiast mleka zimnego dodaję jogurt naturalny lub smakowy.........SMACZNEGO!!!
1 komentarz:
lubię bardzo takie ciasta
Prześlij komentarz