Podudzia kurczaka ugotować do miękkości z liściem laurowym, zielem angielskim, ostudzone podudzia obrać z kości, usunąć skórkę i pokroić.
W garnku na oleju podsmażyć cebulę z cukrem, dodać pokrojone mięsko, wsypać paprykę słodką, ostrą, pieprz ziołowy, sól czosnkową, podsmażać z 4 minut.
Dodać starte marchewki, pokrojone papryki, cukinię i podsmażać z minut, mieszać.
Wywar z podudzia zagotować, wsypać mięso z warzywami, gotować z 5 minut, mąkę pszenną wymieszać z wodą i wlać do zupy, mieszać do zagęszczenia zupy, wsypać posiekaną natkę pietruszki, podawać np. z makaronem - pyszna zupa gulaszowa z kurczaka z dużą ilością papryki, cukinii, marchewki, zupa jest bardzo aromatyczna, sycąca.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz