Składniki:
palma stopiona 200 gram,
mleko 1 /2 szklanki,
jajka 3 sztuki "L",
cukier 3/4 szklanki,
mąka tortowa 2,5 -3 szklanki,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
soda oczyszczona 1/2 łyżeczki,
kakao 4 łyżki
owoce: 3 gruszki, 2 jabłka, 8 śliwek, 2 mandarynki
cukier puder - ile potrzeba
Składniki o temperaturze pokojowej wszystkie poza owocami od razu dodajemy do naczynia i wszystko rózgą lub łyżką mieszamy do połączenia składników na ciasto o konsystencji nie za gęstej.
Do masy wsypać pokrojone w kostkę owoce: gruszki, śliwki, mandarynki, jabłka i wszystko wymieszać.
Tortownica 22 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, łyżką wygładzić wierzch ciasta.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec 50 minut, w formie ciasto dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - ciasto murzynek w wersji mocno gruszkowo- owocowej, jest bardzo wilgotny, aromatyczny i przypomina ciasto a`la brownie.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz