Składniki:
golonki wieprzowe 4 sztuki średnie,
woda 1,5 litra,
przyprawa do soczystych żeberek VEGETA NATUR
"zobacz TUTAJ" 1 opakowanie,
ziele angielskie 4 sztuki,
liście laurowe 2 sztuki,
kiszona kapusta 1 kg,
cukier 1 łyżka,
papryka ostra 1 łyżeczka
Oczyszczone, umyte średniej wielkości golonki wieprzowe włożyć do szybkowara, wsypać przyprawę do soczystych żeberek VEGETA NATUR - duży wybór tej marki
"zobacz TUTAJ", ziele angielskie, liście laurowe, wlać wodę, zamknąć szybkowar, po zasdyczeniu pary gotować na średnim ogniu około 60 minut.
Szybkowar otworzyć gdy spuści ciśnienie, golonki wyjąć z wywaru, do wywaru dodać kiszoną kapustę, zamknąc szybkowar i po zasyczeniu pary gotować 20 minut na średnim ogniu, po ugotowaniu można nadmiar wywaru odlać z kapusty, wsypać cukier, paprykę ostrą, wymieszać.
Do kapusty dodać golonki, podawać z pieczywem lub ziemniakami gotowanymi - golonki gotowane z kiszoną kapustą raz na jakiś czas lubimy zjeść i do ziemniaków lub do pieczywa..........SMACZNEGO!!!
#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz