Składniki:
włoszczyzna 1/2 pęczka,
masło klarowane 2 łyżki,
koperek 3 pęczki duże,
woda 3 litry,
VEGETA NATUR mieszanka warzywna do potraw "zobacz TUTAJ"
2 łyżki,
papryka ostra 1 łyżeczka,
przyprawa w płynie
VEGETA NATUR
"zobacz TUTAJ" 1 łyżka,
śmietana 200 gram
sól 1 łyżeczka,
woda 1/2 szklanki
jajka ugotowane na twardo 10 sztuk "M"
lane kluski: 2 jajka "M",
mąka pszenna 3/4 szklanki,
woda 1/2-3/4 szklanki
Włoszczyznę zetrzeć na tarce grubsze oczka, por drobno pokroić, wsypać do garnka z masłem klarowanymi podsmażać z 5 minut, parę razy zamieszać, następnie dodać drobno pokrojone same łodyżki z opłukanego koperku i podsmażać z 2 minuty, resztę koperku pokroić i zostawić na talerzu.
Do garnka wlać wodę, wsypać VEGETA NATUR mieszanka warzywna do potraw - duży wybór przypraw
"zobacz TUTAJ" i zagotować, mąkę wymieszać z jajkami, wodą na nie za gęste ciasto na lane kluski, wlewać małym strumieniem do gotującej się zupy, mieszać, wsypać koperek z talerza, gotować z 3 minuty na średnim ogniu.
Śmietanę wymieszać z solą i wodą, wlać do zupy, wsypać paprykę ostrą,wlać przyprawę w płynie VEGETA NATUR
i zagotować krótko, podawać zupę z ugotowanymi na twardo jajkami - zupa koperkowa to smaki dzieciństwa i wakacji spędzanych u babci, do dzisiaj pamiętam smak, zapach zupy.........SMACZNEGO!!!
#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz