Składniki:
parówki cienkie dobrej jakości 8 sztuk,
masło klarowane 2 łyżki,
cebula 1 sztuka mniejsza,
pieczarki 4 sztuki średnie,
papryka czerwona 1 sztuka mniejsza,
sól - ile potrzeba,
pieprz mielony - ile potrzeba,
jajka 8 sztuk "L",
pieczywo - ile potrzeba
Parówki zagotować i wyjąć z wody, osuszyć ręcznikiem papierowym, na maśle klarowanym podsmażyć cienkie parówki przekrojone na połowę na rumiano z każdej strony, odłożyć na talerz.
Na tym tłuszczu po parówkach podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone pieczarki, pokrojoną w kostkę paprykę, dodać pieprz mielony i sól do smaku.
Jajka w misce roztrzepać widelcem i wlać na patelnię, usmażyć jajecznicę.
Podawać z parówkami, pieczywem, do smaku z musztardą, keczupem - smaczne, sycące śniadanie z parówkami i jajecznicą, takie śniadanie jest bardzo sycące i dodaje energii do pracy.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz