Składniki:
bułki hot dogi 4 sztuki,
kiełbaski cienkie, krótkie wieprzowe 8 sztuk,
olej rzepakowy 5 łyżek,
pieczarki 30 dag,
ogórek zielony 1 większy,
cebula 2 sztuki,
sałata zielona 8 liści,
pieprz mielony 1/2 łyżeczki,
majonez, keczup - ile potrzeba
Małe kiełbaski wieprzowe lekko ponacinać i na gorącym oleju zrumienić, odłożyć na talerz.
Do patelni po kiełbaskach wsypać pokrojone drobniej pieczarki i usmażyć aż do odparowania wody na większym ogniu - nie solić, tylko pieprz mielony dodać.
Ogórki zielone obrać zetrzeć na tarce w cieniutkie plastry lub pokroić, cebulę obraną pokroić cienko w piórka.
Gotowe bułki hot dogi rozciąć wzdłuż nie przecinając jednej strony, położyć w foremce, na bułki nałożyć kiełbaskę, pieczarki, plastry sera żółtego, piekarnik nagrzany na 180C, termoobieg i zapiec bułki około 15-20 minut.
Do lekko wystudzonych bułek nałożyć liście sałaty, cebule, ogórki i złożyć bułki, dodać majonez, keczup - bardzo sycące bułki hot dogi zamiast parówek z małymi wieprzowymi kiełbaskami, z pieczarkami, smakują wybornie........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz