margaryna Śniadaniowa Klasyczna 6 łyżek, cebula 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, papryka czerwona 6 sztuk średnie, papryka zielona lekko ostra 1 sztuka, włoszczyzna młoda 1 pęczek, czosnek młody 1 główka, cukinia 2 sztuki średnie, długie łodyżki natki pietruszki z 1 pęczka, kucharek 2 łyżki, pieprz ziołowy 2 łyżki, sok pomidorowy 400 ml, woda 1 szklanka
Na margarynie Śniadaniowa Klasyczna zeszklić pokrojone cebule z cukrem w garnku teflonowym, nie przypali składników.
Następnie dodawać wg kolejności: papryki pokrojone, włoszczyznę w blenderze rozdrobnioną, pieprz ziołowy, pokrojone cukinie, łodyżki natki pietruszki (kroję drobno nożyczkami, w łodyżkach jest więcej aromatu niż w listkach), czosnek pokrojony, wlać sok pomidorowy, wsypać paprykę chili.
Na koniec wlać wodę i gotować na średnim ogniu z 15 minut.
Ponownie margaryna Śniadaniowa Klasyczna sprawdziła się w kolejnej potrawie, idealna potrawa również na śniadanie podane np. z tostami, pieczywem, takie śniadanie jest sycące na większość dnia..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz