Składniki:
jajka 4 sztuki "L",
    cukier 1 szklanka,
    aromat wanilinowy 1/2 butelki,
    twaróg śmietankowy tłusty 70 dag,
    budyń waniliowy 1 opakowanie,
    olej rzepakowy 1/4 szklanki,
    biszkopty - ile potrzeba,
    czekolada biała 100 gram,
    posypka - ile potrzeba 
twaróg zamrożony (kupiłam za połowę ceny gdyż termin się kończył, na sernik idealnie pasuje) dobrze odmrozić na durszlaku
w misce utrzeć do białości jajka, cukier, aromat wanilinowy, dodać ser śmietankowy (jeśli twaróg jest zbity to trzeba zmielić w maszynce do mięsa), wsypać budyń, wlać 1/4 szklanki oleju i mikserem wszystko dobrze połączyć
forma 20x15 z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty, wylać sernik, piec w nagrzanym piekarniku na 180C około 60 minut, zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia
białą czekoladę stopić w kąpieli wodnej, wylać na sernik i posypać posypką - piekłam sernik waniliowy na biszkoptach z twarogu śmietankowego zamrożonego, twaróg po odmrożeniu nadaje się do serników..........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz