Składniki:
kalafior 1/2 sztuki/fioletowy,
ziemniaki ugotowane 3/4 kg,
cebula 1 sztuka,
mozzarella 10 dag/starta,
jajka 2 sztuki,
mąka kukurydziana 1/2 szklanki,
mąka ziemniaczana 1 łyżka,
bułka tarta 2 łyżki,
pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki,
kucharek 2 łyżeczki,
natka pietruszki 1/2 pęczka,
smalec - ile potrzeba
do miski dodać ugotowany kalafior fioletowy, ugotowane tłuczone ziemniaki, przyprawy, mozzarellę startą, jajka, natkę pietruszki, ręką wszystko dobrze połączyć i rozdrobnić kalafior w trakcie wyrabiania, kalafior jest lepszy nie całkiem rozdrobniony
wsypać bułkę tartą, obie mąki i dobrze wymieszać
na mocno gorącym smalcu smażyć nie za grube kotlety na rumiano, odkładać na ręcznik papierowy
kotlety są smaczne i można je podawać z sosami zimnymi lub na ciepło...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz