Składniki:
woda 3 litry,
włoszczyzna 4 łyżki/rozdrobniona,
kalafior 1 średni,
kostka rosołowa 1 sztuka,
kucharek 1 łyżka,
masło 2 łyżki,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
kasza manna 5 łyżek,
mleko 3,2% 3/4 litra,
zielenina 6 łyżek/rozdrobniona
opłukany kalafior podzielić na różyczki, zalać wodą i zagotować, wsypać rozdrobniony w rozdrabniaczu pęczek włoszczyzny i resztę włoszczyzny można zamrozić
gdy kalafior jest prawie miękki dodać kostkę rosołową, kucharka, masło, wsypać kaszkę mannę błyskawiczną i gotować z 5 minut
wlać mleko i zagotować, wsypać pieprz mielony i rozdrobnioną natkę pietruszki z koperkiem - zupa jest lekka, pyszna i szybka.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz