Składniki:
fasolka szparagowa 50 dag,
cukinia 1 duża/zielona,
ząbki czosnku 1 główka,
cebula 1 sztuka,
ziemniaki ugotowane 10 sztuk,
kucharek 1 łyżka,
pieprz czerwony Royal Brand 1 łyżeczka,
pieprz kolorowy Royal Brand 1 łyżeczka,
natka pietruszki 1/2 pęczka,
koperek 1/2 pęczka,
jajka 2 sztuki,
bułka tarta 1 szklanka,
mąka ziemniaczana 2 łyżki,
ser żółty 20 dag
fasolkę szparagową ugotować w nie osolonej wodzie, odcedzić na durszlaku i pałką blendera zmiksować
umytą cukinię ze skórką zetrzeć na tarce grubsze oczka, dać na durszlak i posolić, zostawić na 30 minut, odcisnąć nadmiar soku i dać do fasolki, dodać posiekaną zieleninę, wyciśnięte ząbki czosnku
ugotowane w mundurkach ziemniaki obrać i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków i dać fasolki z cukinią
dodać kucharka, kolorowy i czerwony na grubo zmielony pieprz, tartą bułkę, jajka, mąkę ziemniaczaną i wszystko wymieszać ręką
dodać pokrojone kawałeczki sera żółtego, użyłam morski, wszystko wymieszać
23 sztuki wyszły, do foremek silikonowych włożyć masę do pełna, piekarnik elektryczny nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół i piec około 40 minut - smakują wybornie i na ciepło i na zimno, z barszczem, śmietaną, sosami jakie się lubi............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz