Składniki:
woda 3,5 litra,
fasolka szparagowa 60 dag,
ziemniaki 6 sztuk,
włoszczyzna 1 pęczek,
kostka rosołowa 2 sztuki,
cukinia 1 większa/zielona,
masło 1/4 kostki,
kucharek 1,5 łyżki,
wędzona papryka w proszku 1 łyżeczka,
papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki,
koperek 1 pęczek,
natka pietruszki 1 pęczek
fasolkę pokroić na kawałki do garnka, ziemniaki obrane pokroić na kawałki do garnka, wlać wodę i zagotować
wsypać włoszczyznę rozdrobnioną w rozdrabniaczu, dodać kostki rosołowe i gotować z 15 minut
dodać pokrojoną na kawałeczki cukinię ze skórką, wsypać kucharka, paprykę wędzoną i ostrą, dodać masło, gotować z 10 minut, dodać na koniec posiekany koperek z natką pietruszki, można podawać ze śmietaną lub jogurtem - zupa jest lekka, smaczna i syta................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz