Składniki:
biszkopt jasny 1 opakowanie,
śmietana 30 % 250 ml/zimna,
galaretka 1 opakowanie,
truskawki 50 dag,
skrobia ziemniaczana 1 opakowanie/tortenguss red,
woda zimna 250 ml/z sokiem truskawkowym,
listki mięty - ile potrzeba
biszkopt gotowy przydaje się gdy na szybko potrzebny jest słodki deser, bo goście niespodziewani będą...
tortenguss wymieszać w zimnej wodzie z sokiem truskawkowym i doprowadzić do zagotowania mieszając cały czas, zdjąć z ognia i wsypać pokrojone w plastry truskawki, delikatnie zamieszać i wystudzić
zimną śmietanę 30% ubić mikserem w wysokim naczyniu i pod koniec wsypać galaretkę, ubić na sztywno
ubitą śmietanę rozsmarować na biszkopcie, na wierzch wyłożyć truskawki, schować do lodówki na 2-3 godziny, lubię z listkiem mięty zjeść porcję - prawdziwy w sumie na szybko przysmak deserowy..............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz