Składniki:
jajka 5 sztuk 'L',
cukier 3/4 szklanki,
skórka z cytryny 1 łyżka,
twaróg zmielony 1 kg/wiaderko,
budyń waniliowy 1 opakowanie,
kasza manna 2 łyżki,
olej rzepakowy 4 łyżki,
truskawki 1/2 kg,
biszkopty okrągłe 200 gram
jajka, cukier, starta skórka z 1 sparzonej cytryny mikserem utrzeć do białości z 5 minut na dużych obrotach
keksówka 30 cm wysmarowana tłuszczem i posypana tartą bułką, na dnie ułożyć biszkopty, miałam biszkopty waniliowo-kakaowe
do masy jajecznej dać twaróg z wiaderka, wsypać budyń, kaszę manną, wlac olej i krótko mikserem na średnich obrotach połączyć składniki
masę serową wylać na biszkopty, łyżką wyrównać, powkładać połówki truskawek
piec w nagrzanym piekarniku na 180 C około 60 minut, grzanie góra/dół, następnie na 150 C z 8 minut na termoobiegu, sernik po wyjęciu z piekarnika wystudzić i blaszkę schować do lodówki łatwiej będzie sernik wyjąć z blaszki na talerz - sernik jest aksamitny, delikatny, pyszniutki................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz