buraki czerwone 1 kg, pałki z kurczaka 8 sztuk, włoszczyzna 1 pęczek, ziemniaki 10 sztuk, groszek mrożony 300 gram, kucharek 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, cukier 1 łyżka, ocet jabłkowy 2 łyżki, majeranek 2 łyżki, woda 3,5 litra
włoszczyznę, nieduże buraki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce grubsze oczka lub zetrzeć w robocie na tarczy grubsze oczka
nieduże pałki umyć pod wodą, usunąć ewentualne pióra
wszystkie składniki włożyć do szybkowara 9 litrów "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz", szybkowar zamknąć i od chwili zasyczenia pary gotować z 20 minut, otworzyć jak sam spuści ciśnienie
szybka, syta, smaczna zupa...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz