Składniki:
ziemniaki 1 kg,
cebula 1 sztuka,
mieszanka barbecue Royal Brand 2 łyżeczki,
kucharek 1 łyżeczka,
jajka 1 sztuka,
mąka pszenna 1/2 szklanki,
bułka tarta 1/2 szklanki,
olej rzepakowy - ile potrzeba,
twaróg 25 dag,
jogurt naturalny 150 ml,
szczypiorek 1 pęczek,
sól ziołowa - do smaku
obraną cebulę, ziemniaki utrzeć na tarce drobne oczka - ja je rozdrobniłam w pojemniku blendera
dodać jajko, mąkę, tartą bułkę, barbecue, kucharka i dobrze wymieszać
na bardzo gorącym oleju smażyć rumiane, nie za grube placki z każdej strony, odkładać je na ręcznik papierowy
twaróg śmietankowy wymieszać z jogurtem, szczypiorkiem posiekanym, solą ziołową i podać z plackami
placki z twarożkiem świetnie smakują i są syte na obiad - dzięki dodaniu tartej bułki placki są bardzo chrupiące................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz