jajka 1 sztuka, sól - szczypta, cukier 15 dag, masło lub margaryna 1/2 kostki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, aromat cytrynowy 3 krople, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, śmietana gęsta 2 łyżeczki, jabłko winne 8 sztuk, wiórki kokosowe 2 łyżki
miękka palma, cukry, sól, jajko, proszek do pieczenia z mąką, gęstą śmietanę 18% w robocie wyrabiać na kruszonkę
3/4 kruszonki dać do tortownicy 24 cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia i dłonią przyklepać
do reszty kruszonki wsypać wiórki kokosowe i chwilę zamieszać do połączenia się z kruszonką
na kruszonkę w blaszce nałożyć jabłka; 6 sztuk starte ze skórką na grubszych oczkach, 2 sztuki pokrojone w kawałeczki
na jabłka rozsypać kruszonkę lekko ją przyklepać do jabłek
piec w 200C około 45 minut i ciasto wyjąć z blaszki jak będzie wystygnięte - ciasto jest pyszne, nie za słodkie............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz