Składniki:
pierś z kurczaka 1 podwójna,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
fasolka szparagowa 30 dag,
kalafior 1/2 sztuki,
marchew 4 sztuki,
cukinia 2 małe,
pomidory 4 sztuki,
czosnek ząbki 6 sztuk,
woda 1 szklanka,
kucharek 1 łyżka,
cebula 1 sztuka,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
koperek 1/2 pęczka
pierś kurczaka pokroić na kostkę i na gorącym oleju podsmażyć, dodać pokrojoną fasolkę szparagową i podsmażać ze 2 minuty
dodać kalafiora różyczki i wymieszać, podsmażać z 2 minuty
dodać pokrojoną młodą marchew i zamieszać, podsmażać ze 2 minuty
dodać pokrojone cukinie, pomidory, cebule, ząbki czosnku, zamieszać i podsmażać z 2 minuty
do garnka wlać wodę, dodać kucharka, pieprz i pod przykryciem dusić z 20 minut na mniejszym ogniu
gulasz jest pyszny do ziemniaków, ryżu ale nam najlepiej smakuje sam-bez dodatków............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz